Titkos alagutakban bujkálhatnak a Hamász vezetői, Izrael nagy erőkkel keresi őket

2023.12.19. 09:54
Az izraeli hadsereg újabb, a Hamász terrorszervezet által épített alagutakat keres a Gázai övezetben – közölte az MTI katonai beszámolókra hivatkozva.

A Walla nevű hírportál közlése szerint a hadsereg tovább mélyíti szárazföldi hadműveletét a Gázai övezet déli részén, ahol olyan föld alatti alagútrendszerek vannak, melyekben az október 7-i terrortámadást szervező vezetők is bujkálnak.

Úgy értesültek, hogy ott rejtőzködhet a Hamász gázai főnöke, Haníje Szinuár is, és túszokat is találhatnak a járatrendszer feltárásával – akárcsak korábban, az övezet északi részén.

A katonai közlések szerint fokozatosan újabb területekre terjed ki a szárazföldi manőver a Gázai övezet déli részén, ahogy megpróbálják elfoglalni a Hamász katonai irányítóközpontjait.

Az izraeli hadsereg továbbra is osztogat szórólapokat is, melyeken felszólítják a palesztinokat, hogy költözzenek a harcok idejére Hán-Júnisztól nyugatra és délre, hogy megelőzzék és minimalizálják a civilek bántódását.

Az övezet déli részén hatalmas pusztítások történtek a középkori, mameluk kori építészeti maradványokban, Hán-Júnisz jelentős turisztikai látványosságában.

Az Izrael és a Hamász között dúló háborúról készült cikkeink ide kattintva érhetők el.