18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Gyerekek égtek bent egy családi házban Arizonában, míg az apa bevásárolni ment

2023.12.20. 14:24
Öt gyermek halt meg egy arizonai lakástűzben, miközben az édesapa a karácsonyi bevásárlásokat intézte – közölte a helyi rendőrség.

A hatóságok jelenleg is vizsgálják a tűz okát, amely a Las Vegastól délre fekvő Bullhead Cityben gyulladt ki egy családi házban múlt hét szombaton, helyi idő szerint nem sokkal 17 óra előtt.

A tragédiában négy testvér – egy 2, egy 4, egy 5 és egy 13 éves gyermek – és egy 11 éves rokonuk vesztette életét, aki látogatóban volt a családnál.

„A gyerekek apja arról számolt be a nyomozóknak, hogy körülbelül két és fél órát volt távol, hogy élelmiszert és karácsonyi ajándékokat vásároljon” – idézi a BBC a helyi rendőrség közleményét.

Az előzetes vizsgálat megállapította, hogy a tűz a földszinti bejáratnál keletkezett, majd átterjedt az ahhoz vezető egyetlen folyosóra, elzárva a kiutat az emeleti hálószobában tartózkodó gyerekek elől. Végül mind az öt áldozat holttestét ugyanabban a szobában találták meg.

A szemtanúk beszámolói szerint a szomszédok – akik nem is tudták, hogy emberek vannak a házban – kétségbeesetten gyűjtötték a tömlőket és létrákat, hogy megpróbálják eloltani a tüzet, de nem jártak sikerrel.

A város lakói szerda estére virrasztást szerveztek egy helyi parkban. Egy GoFundMe-gyűjtésen keddig több mint 14 ezer dollárt gyűjtöttek össze, hogy segítsenek a családoknak a temetési költségek fedezésében.