Ők a prágai tömeggyilkos azonosított áldozatai

2023.12.24. 06:18

A prágai Károly Egyetem bölcsészkarán csütörtökön történt tömeges lövöldözést követően a 14 áldozat közül hatot a média és a közösségi média csatornáin keresztül, barátaik és családtagjaik beleegyezésével hivatalosan is azonosítottak.

Az áldozatok között vannak az egyetem oktatói és hallgatói is. A szombati napot a Cseh Köztársaságban gyásznappá nyilvánították.

Az eddig azonosított áldozatokat az expats.cz mutatta be. 

Lenka Hlávková, a Cseh Zenetudományi Intézet igazgatója

A családtól kapott, ellenőrzött információk alapján és az ő engedélyükkel közöljük, hogy kollégánk, a Károly Egyetem Zenetudományi Intézetének igazgatója, Lenka Hlávková nem élte túl a tegnapi támadást

− írta a Zenetudományi Intézet a közösségi médiában pénteken.

Jan Dlask, a finn és svéd irodalom szakértője

„Szomorúan értesültünk a hírről, hogy Jan Dlask, a finn-svéd irodalom egyik vezető cseh szakértője és a bölcsészkar tanára életét vesztette. Dlask régi barátja volt nagykövetségünknek. Halála mélyen érint bennünket. Részvétünket fejezzük ki a gyászolóknak” − írja Finnország prágai nagykövetsége.

Dlask a Múminok, a Tove Jansson finn író és illusztrátor által megalkotott képregényfigurák szakértője is volt. 

Klára Holcová, diák és sportoló

„A Károly Egyetem bölcsészkarán történt tegnapi tragikus támadás egyik áldozata a mi diákunk, a liga egyik legjobb pontszerzője, a cseh bajnokság többszörös érmese, Klára Holcová volt” − írja sportolói szervezete a Facebookon.

Holcová lövészetben, kalapácsvetésben és diszkoszvetésben versenyzett, a Károly Egyetemen levéltártudományt és cseh nyelvet és irodalmat tanult.

Lucie Spindlerová, diák és korrektor

Kolléganőnk, a Lidové noviny korrektora, a cseh nyelv elsőéves hallgatója a siketkommunikációban, és mindenekelőtt barátunk, Lucie Spindlerová nem élte túl a tegnapi támadást a Károly Egyetem bölcsészkarán 

− erősítette meg a Lidové noviny című cseh lap a Facebookon.

Magdalena Krístková, jelnyelvi kommunikáció szakos hallgató

Magdalena Krístková szintén jelnyelvi kommunikációt tanult a Károly Egyetem Bölcsészettudományi Karán. Egyházi közössége pénteken a közösségi médiában erősítette meg halálhírét.

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a Károly Egyetem Bölcsészettudományi Karát ért tegnapi támadás során életét vesztette közösségünk egyik tagja, Magdalena Krístková

− írja az Evangelíci Roztoky.