Egy kiszivárgott dokumentum szerint nagy veszély fenyegeti a nyugati világot

GettyImages-891104024
2023.12.25. 12:21
A német szövetségi bűnügyi hivatal (BKA) belső elemzése szerint a radikális iszlamista szervezetek ki akarják terjeszteni a zsidó nép iránt érzett gyűlöletüket az egész Nyugatra. A folyamat részeként zavargásokat kelthetnek, és támadásokat szervezhetnek meg különböző célpontok ellen.

Az izraeli–palesztin fegyveres konfliktus kirobbanása óta a BKA még nagyobb hangsúlyt fektet a Németországot fenyegető veszélyek felderítésére és a közel-keleti konfliktussal kapcsolatos bűncselekmények listázására.

A legújabb bizalmas jelentésben – ami a Bild birtokába jutott – a biztonsági szakértők egy veszélyes globális iszlamista szövetség kialakulására figyelmeztetnek.

A helyzetjelentés szerint az al-Kaida terrorszervezet és más csoportok üdvözölték a Hamász támadását. Emellett rendszeressé váltak a felhívások „a zsidók és a zsidó értékek elleni támadásokra világszerte”.

Egy támogató hálózat egyenesen felszólított a nyugati zsidók és keresztények elleni úgynevezett „magányos támadásokra”. Ezek alatt az egyének (akiket csak magányos farkasoknak hívnak) által elkövetett fegyveres akciókra gondolnak.

A szélsőséges szervezetek szerint „a bombákkal és késekkel elkövetett támadások célja a gázai palesztin nép elleni bombázások, gyilkosságok és pusztítás megtorlása”. Az al-Kaida külön nyilatkozatban ítélte el a gázai kórházak elleni „cionista-imperialista háborút”, írja a Bild.

A német kiadvány szerint arra szólítanák fel a muszlimokat, különös tekintettel az „arrogáns Nyugaton”, hogy öljenek zsidókat, és pusztítsák el a tulajdonukat.

„Soha nem tapasztaltunk még ilyen széles körű mozgósítási törekvéseket a radikalista iszlamisták körében” – mondta egy állambiztonsági tiszt a Bildnek.

(Borítókép:  Rendőrök a hanuka ünnepségen a Brandenburgi kapunál Berlinben  2017. december 12-én.  Fotó: Emmanuele Contini / NurPhoto / Getty Images Hungary)