Egy kínai műsorvezető szerint Japán rászolgált a földrengésre

2024.01.03. 17:14
Felfüggesztették azt a kínai műsorvezetőt, aki azt mondta élő adásban a Japánban történt súlyos földrengésről, hogy az büntetés volt az ország vétkei miatt.

A Hainan Broadcasting Grouphoz tartozó műsorvezető, Hsziao Csenghao közösségi oldalain sugárzott videójában arról beszélt január 1-én, hogy a Japánban történt földrengés a karma megnyilvánulása volt – arra célozva, hogy Japán megérdemelte a természeti katasztrófát.

Az internetes közönség heves kritikával reagált Hsziao kommentárjára, aki korábban rendkívüli népszerűségnek örvendett. A Hainan Broadcasting Group a WeChat-fiókján bejelentette, hogy a viselkedésével kapcsolatos vizsgálat idejére felfüggesztették Hsziaót.

A férfi a botrány kitörését követően eltávolította a videót a közösségi csatornáiról – írta meg a bnnbreaking.

Az Indexen beszámoltunk róla, hogy a Noto-félszigetet január elsején megrázó földrengés halálos áldozatainak a száma mostanra túllépte a hatvanatArengés középpontja az Isikava prefektúrában lévő Vadzsimától 30 kilométerre északkeletre volt, 16 kilométer mélységben. A földrengés után 1,2 méter magas hullámokkal szökőár érte el Vadzsima kikötőjét, és az elmúlt két nap alatt több mint száz utórengés is volt a térségben.