Meghalt a székelyudvarhelyi falomlás intenzív osztályon ápolt áldozata

DNAND20231219014
2024.01.09. 17:18
Elhunyt a diáklány, aki a részben leomlott Tamási Áron Gimnázium diákotthonában sérült meg decemberben. Az orvosok minden tőlük telhetőt megtettek, de a súlyosan sérült fiatal életét nem tudták megmenti.

Mint arról az Index is írt, december 18-án összeomlott a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium diákotthonának egy része, az épület harmada megsemmisült. A romok négy diákot maguk alá temettek, egyikük elhunyt, ketten könnyebb sérüléseket szenvedtek, egy diáklányt pedig válságos állapotban szállítottak kórházba.

A Maros megyei klinikai sürgősségi kórház szóvivője közölte, 

az orvosok nem tudták megmenti a diáklány életét.

Mariana Negoita a román hírügynökségnek elmondta, a lány – akinek állapota a december 18-i szerencsétlenség óta válságos volt – helyi idő szerint 15.30 órakor hunyt el a kórházban.

A marosvásárhelyi orvosok minden tőlük telhetőt megtettek, hogy megmentsék

– mondta a szóvivő.

A lány a harmadik áldozat volt, akit kimentettek a tűzoltók a falomlás romjai közül. Eszméletlen állapotban volt, de a mentőorvosoknak sikerült újjáéleszteni, válságos állapota miatt Marosvásárhelyen ápolták.

Potápi Árpád János államtitkár korábban úgy nyilatkozott, a magyar kormány minden lehetséges támogatást megad a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnáziumnak a kárt szenvedett diákotthon helyreállításához és a családok megsegítéséhez.

(Borítókép: A székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium kollégiumának összeomlott épületrésze 2023. december 19-én. Fotó: Veres Nándor / MTI)