23 ezer fölé emelkedett a palesztin halottak száma

2024.01.10. 21:49
A sebesülteké már majdnem 60 ezernél tart.

23 357-re emelkedett a Gázai övezetet ért izraeli offenzíva palesztin halálos áldozatainak száma Gázában – közölte szerdán az enklávé egészségügyi minisztériuma. A minisztérium közleménye szerint további 59 410 ember sebesült meg a támadásban.

Az elmúlt 24 órában legalább 147 ember meghalt és 243 másik megsebesült izraeli támadásokban

– tette hozzá a minisztérium.

„Sokan még mindig a romok alatt és az utakon rekedtek, és a mentők nem tudják elérni őket” – áll a közleményben.

Izrael a Hamász palesztin csoport októberi, határokon átnyúló támadása óta bombázza a Gázai övezetet, amelyben feltehetően közel 1200 izraeli halt meg.

A gázaiak mintegy 85 százaléka kényszerült elhagyni lakóhelyét az izraeli támadások miatt, miközben az ENSZ szerint valamennyiük élelmezési gondokkal küzd. Több százezren élnek fedél nélkül, és a segélyszállító teherautókból kevesebb, mint feleannyi érkezik a területre, mint a konfliktus kezdete előtt.

A palesztin vöröskereszt az X közösségi portálon azt írta, hogy az övezet középső részén fekvő Deir el-Balában találat érte a szervezet egyik mentőautóját, a mentőegység négy tagjának halálát okozva. Hozzátették, hogy október 7. óta 120 mentőautó semmisült meg Gázában, és a mentőegységek 326 tagja vesztette életét az izraeli támadásokban.