18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Az amstetteni rém popsztárnak képzeli magát, és hamarosan kiszabadulhat a börtönből

2024.01.15. 19:37
Josef Fritzl, az amstetteni rém hamarosan szabadlábra kerülhet, mert egy pszichológia vizsgálat alapján már nem jelent veszélyt a társadalomra.

Josef Fritzl, vagy ahogy napjainkban hívatja magát, Josef Mayrhoff vérfertőzési ügyére 2008 áprilisában derült fény. A férfi 24 éven át tartotta fogva saját lányát, akitől hét gyermek született, őket egy ablaktalan pincében tartotta fogva. A történtek miatt életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték a 88 éves férfit, aki egy általa írt könyvben akarta megmagyarázni a megmagyarázhatatlant. 

Az amstetteni rémre kiszabott büntetés alapján Fritzlt feltételesen szabadlábra helyezhetik, ez pedig egyre valószínűbbnek tűnik, mert egy pszichiátriai jelentés megállapította, hogy már nem jelent veszélyt a társadalomra. 

Astrid Wagner, az amstetteni rém ügyvédje szerint a feltételes szabadlábra helyezésre vonatkozó kérvényt már benyújtották. Az ügyvéd úgy véli, hogy a kérelmet jóvá fogják hagyni, és Fritzl egy otthonban élheti le hátralevő éveit – írja a New York Post

Egy éven át vizsgálták

Heidi Kastner, a linzi egyetem igazságügyi pszichiátriai szakértője egy éven át készítette a jelentést, amiben arra a következtetésre jutott, hogy az ország leghírhedtebb elítéltje már nem közveszélyes. Kastner szerint a szabadulás részeként a börtönből hamarosan átszállíthatják egy idősotthonba. 

Az amstetteni rém zavarodottnak tűnik, rendszeresen beszél a televízióhoz, popsztárnak képzeli magát, és olyan családtagJAi látogatásairól beszél, amelyek soha nem történtek meg.

A beszámolók szerint többször elesett, és járókeretre van szüksége.

Fritzl bűntetteire először 2008 áprilisában derült fény, miután az egyik lányától, Elisabethtől született gyermeket életveszélyes betegség miatt kórházba vitte.