David Pressman is megszólalt Kocsis Máté nácizásáról

2024.01.18. 21:07
David Pressman, az Egyesült Államok budapesti nagykövete közösségi oldalán vette védelmébe Daniel Freund német zöldpárti képviselőt, akit Magyarországon leginkább Orbán Viktor legfőbb európai bírálójaként ismernek, és akit Kocsi Máté a minap egy posztjában lenácizott. A kérdés, hogy lesz-e még folytatás.

David Pressman az X közösségi oldalon fejtette ki rövid, de annál velősebb véleményét arról, hogy Kocsis Máté lenácizta Daniel Freundot, aki szerint nem járnak Magyarországnak az uniós források. 

Pressman azt kifogásolta posztjában, hogy Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője éppen a budapesti zsidó gettó felszabadításának 79. évfordulóján nácizta le Daniel Freundot, a magyar kormányfő tevékenységét régóta keményen és nyíltan bíráló német zöldpárti európai parlamenti képviselőt. 

A budapesti zsidó gettó felszabadításának 79. évfordulóján a Fidesz parlamenti frakcióvezetője a nácikra hivatkozik

– írta, és korábban a zsidó gettó felszabadítása alkalmából szervezett megemlékezésről is posztolt egy galériát, amelyen ő is részt vett. 

Az egész adok-kapok akkor indult, amikor Daniel Freund, aki egyik legfőbb ellenzője a Magyarországnak szánt uniós források kifizetésének, azt nyilatkozta az Euractiv című lapnak, hogy Magyarországon nem működik a jogállamiság, az Európai Parlament pedig elindítja a perét a bizottság ellen, „amiért az eurómilliárdok osztogatásával kerülné el Magyarország vétóját.”

Mint beszámoltunk róla, az Európai Parlament több képviselőcsoportja is követelte, hogy vizsgálják felül az Európai Bizottság korábbi döntését a Magyarországnak szánt uniós források befagyasztásának feloldásáról. A parlament továbbá arra utasította a Jogi Bizottságát, hogy a lehető leghamarabb tegye meg a szükséges lépéseket a 10,2 milliárd euró befagyasztásának feloldásához vezető bizottsági határozattal kapcsolatban.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője közösségi oldalán kommentálta Daniel Freund kijelentéseit szerdán. Ezt írta: „Ismerjük ezt a reflexet egyes németektől: kisebb ország véleménye nem tetszik, meg fogják valahogy támadni.”

Igen, náci tempó

– olvasható a politikus posztjában, ami megszólalásra késztette az Egyesült Államok budapesti nagykövetét isPressman bejegyzésére egyelőre nem érkezett további válasz egyik politikai szereplőtől sem.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM