Lakókocsitelepre zuhant egy kisrepülőgép Floridában, többen meghaltak

2024.02.02. 13:53
Mobil házak alkotta lakótelepre zuhant egy kisrepülőgép a floridai Clearwaterben helyi idő szerint csütörtökön, a balesetben többen meghaltak − közölte a helyi tűzoltóság parancsnoka.

Scott Ehler beszámolója szerint a repülőgép a St. Pete-Clearwater nemzetközi repülőtérről szállt fel, és a kifutópályától 5 kilométerre északra tűnt el a radarról − írta meg az MTI.

A Szövetségi Légügyi Hatóság (FAA) közlése szerint a Beechcraft Bonanza V35 típusú, egymotoros könnyű repülőgép pilótája csütörtök este 7 órakor jelezte az irányítóközpont felé a motor meghibásodását.

A kisrepülő ezután veszíteni kezdett a repülési magasságból, majd Clearwaternél a kevésbé tehetősek által otthonként használt lakókocsikból álló Bayside Waters lakókocsitelepre zuhant. A zuhanás következtében egy mobil otthon teljesen megsemmisült, további három kigyulladt, de a tűzoltók hamar eloltották a tüzet − számolt be róla Ehlers.

A gép maradványait egy darabban találták meg

− fűzte hozzá Ehlers, aki a baleset áldozatainak pontos számát nem tudta közölni, miután az FAA-nak nem állt rendelkezésére pontos adat arra vonatkozóan, hányan tartózkodtak a balesetkor a kisrepülőgép fedélzetén.