Halálos földcsuszamlások Georgiában

2024.02.07. 13:49
Négyen meghaltak és öten eltűntek egy földcsuszamlásban Georgia nyugati részén szerdára virradóra. A földtömeg négy lakóházat borított el, de a mentőknek mindössze egyetlen embert sikerült élve kimenteniük. Egy másik helyen két embert temetett el egy újabb földcsuszamlás.

A szerencsétlenség Georgia Bagdati közigazgatási terület Nergeti településén történt – írta meg az MTI. A földtömeg négy lakóházat borított el. A mentőknek egy embert sikerült élve kimenteniük.

Tejmuraz Mgebrisvili, a köztársaság katasztrófavédelmi szolgálatának vezetője közölte, hogy

négy ember holttestét találták meg, további öt eltűnt személy felkutatására és kimentésére pedig folyamatban vannak a munkálatok,

amelyekben több mint 200 tűzoltó-mentő vesz részt.

Az Adzsar Autonóm Köztársaságban fekvő Ked településen is földcsuszamlás történt, amely két ember halálát okozta. Szalome Zurabisvili georgiai elnök részvétét fejezte ki az áldozatok családjainak és barátainak.

Georgiában kedden rosszra fordult az időjárás, a kaukázusi ország nyugati részén, valamint a magas hegyvidéki területeken nagy mennyiségű hó hullott, ami gondot okozott egyes településeken és utakon.