Két rendőr és egy tűzoltó életét követelte egy családon belüli erőszak

2024.02.19. 10:23
Családon belüli erőszakhoz kihívott rendőrök haltak meg egy lövöldözésben Minneapolis közelében, amikor egy férfi elbarikádozta magát családjával, hét gyerekével. A fegyveres elkövető életét vesztette, azonban az épületben tartózkodó családtagok épségben kijutottak.

Családon belüli erőszak miatt kihívott rendőrök és egy tűzoltótiszt halt meg egy lövöldözésben vasárnap Minnesota államban, Minneapolis közelében – írta az MTI. A beszámolók alapján az incidens egy nyugalmas lakónegyedben történt a Minneapolistól mintegy 25 kilométerre fekvő, 60 ezres Burnsville városban.

Egy férfi elbarikádozta magát egy lakóházban a családjával, köztük hét gyerekkel. Ezután riasztották az egységeket a helyi jelentések szerint.

A helyszínen két rendőr és a mentőegységek beavatkozó tagja, egy tűzoltó életét vesztette.

Legkevesebb egy további rendőr megsebesült.

A fegyveres férfi az incidens során életét vesztette, az épületben tartózkodók épségben kijutottak. A hatóságok azt közölték, hogy mintegy négy órán keresztül próbáltak egyezkedni a fegyveres férfival, ezt követően a rendőrségi akcióegység behatolt a családi házba.

Az eset részleteit – a túszejtő halálának körülményeit, illetve azt, hogy a két 27 éves rendőr és a 40 éves tűzoltótiszt miként vesztette életét – még nem közölték. Tim Walz, Minnesota állam kormányzója megrendülését hangoztatta, és azt írta, hogy a három halott állami tisztségviselő mellett többen megsérültek a kivonuló egységek tagjai közül, akik egy család tagjait próbálták megvédeni.