Lövöldözés volt Franciaországban, két ember meghalt

2024.02.20. 18:54
Egy nő és egy férfi lövöldözésben életét vesztette kedden a dél-franciaországi Montpellier bírósága előtt – közölte a helyi prefektúra, kizárva a terrorista indítékot. A rendőrség feltételezése szerint a férfi előbb lelőtte a volt párját, majd öngyilkos lett.

A rendőrséget kora délután riasztották, „miután lövések dördültek el a montpellier-i bíróság előtt” – írta a prefektúra az X közösségi oldalon. „A halálos áldozatok végleges száma kettő. Az eseménynek vége, a terület biztosított” – tette hozzá a hatóság.

„Nem terrorizmussal van dolgunk, hanem egy olyan üggyel, amelyben egy válófélben lévő férfiről és nőről van szó” – idézett egy rendőrségi forrást az AFP hírügynökség. A pár meghallgatásra érkezett a bíróságra a válásuk miatt, mindketten hatvan év körüliek voltak a forrás szerint.

Elborzaszt a nőgyilkosság, amely ma délután történt a montpellier-i bíróság előtt. Minden gondolatom az áldozaté és családjáé. Teljes támogatásomról biztosítom a bíróság dolgozóit

– írta az X közösségi oldalon Éric Dupond-Moretti igazságügyi miniszter.

Ebben az évben ez volt a 33. párkapcsolaton belüli erőszak következtében történt nőgyilkosság Franciaországban, ahol tavaly egész évben 103 hasonló eset történt – számolt be az MTI.