18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Elítélték a gyermekeit éheztető anyát

2024.02.21. 14:32
Egy amerikai nőt a bíróság letöltendő börtönbüntetésre ítélt súlyos gyermekbántalmazás vádjával. Az anyát − aki online csatornáján adott nevelési tanácsokat − azután tartóztatták le, hogy alultáplált fia élelem után kutatva kiszökött az ablakon.

Ruby Franke hatgyermekes anyát, aki népszerű YouTube-csatornáján keresztül online szülői tanácsokat adott, kedden négy, egytől 15 évig terjedő börtönbüntetésre ítélték súlyos gyermekbántalmazás vádjával − írta meg a The Guardian

A 42 éves Franke-ot, akinek 2,3 millió követője volt az időközben törölt 8 utas nevű videocsatornáján, tavaly augusztusban tartóztatták le a Utah állam déli részén fekvő Ivins városában, miután alultáplált, 12 éves fia nyílt sebekkel a testén, ragasztószalaggal összekötözve kimászott Jodi Hildebrandt, egy önfejlesztő tanácsadó vállalkozás tulajdonosa otthonának ablakán, hogy ételt és vizet kérjen a szomszédtól.

Ruby Franke egyik lányát később hasonlóan alultáplált állapotban találták meg Hildebrandt otthonában. Franke letartóztatása után a legidősebb lánya, a 20 éves Shari Franke megosztott egy mára törölt Instagram-képet a rendőrökről, a következő felirattal: „Végre.”

Franke és Hildebrandt, akik együtt dolgoztak a Hildebrandt ConneXions nevelési és párkapcsolati tanácsadási csatornáján közzétett videókon, decemberben bűnösnek vallották magukat súlyos gyermekbántalmazásban. Hildebrandtot kedden ugyanakkora börtönbüntetésre ítélték, mint Franket.

Az ítélethirdetésen Franke bocsánatot kért a gyermekeitől, mondván, hogy

azt hitte, hogy a sötétség a fény, és a jó a rossz. Bármit megtennék értetek a világon. Elvettem tőletek mindent, ami otthonos, biztonságos és jó volt.

Ruby Franke azt is elmondta a bíróságnak, hogy „az elmúlt négy évben úgy döntöttem, hogy olyan tanácsokat és útmutatásokat követek, amelyek egy sötét téveszmébe vezettek. A torz valóságot nem tudtam kezelni, mivel elszigetelődtem mindenkitől, aki útmutatást adhatott volna számomra”.

Az 54 éves Hildebrandt szintén nyilatkozatot tett, amelyben azt mondta, azt kívánja, hogy a gyerekek „fizikailag és érzelmileg meggyógyuljanak”.