Hatan sérültek meg egy késes támadásban Lengyelországban, egy magyar férfit is őrizetbe vettek

2024.02.25. 11:18
Vasárnap hajnalban egy gdanski szórakozóhely előtt hat embert is megkéseltek, a történtek után egy 24 éves magyar és egy 30 éves lengyel állampolgárt vett őrizetbe a rendőrség. Megerősítették, hogy nem terrortámadás történt, hanem „szokványos gyilkossági kísérlet”.

Késes támadás történt vasárnapra virradóra az észak-lengyelországi Gdansk egyik szórakozóhelye előtt, hatan megsebesültek, az ügyben egy magyar állampolgárt is őrizetbe vettek. A rendőrségre hajnali 1 óra 30 perckor érkezett a bejelentés, majd

A 24 éves magyar állampolgár mellett egy 30 éves lengyel állampolgárt vettek őrizetbe

– derült ki Magdalena Ciska, a gdanski rendőrkapitányság szóvivőjének tájékoztatásából. A hat sebesültből öt kórházba került, egyet pedig hazaengedtek. A sérült férfiakat egyelőre nem hallgatták ki, egészségi állapotuk ezt nem teszi lehetővé.

A gdanski magyar főkonzulátus az MTI-vel azt közölte, hogy a nyomozás és a gyanúsítottak kihallgatása folyamatban van, a rendőrség egyelőre nem kíván részletes információkat megosztani.

A közlemény szerint a helyi hatóságok a főkonzulátus munkatársának kérdésére megerősítették: nem terrortámadásnak, hanem „szokványos gyilkossági kísérletnek” minősítik a történteket.

Az támadás az Ulica Elektryków nevű szórakozóhely előtt történt, amely eddig még nem kommentálta az eseményeket. 

Ez lehetett a konfliktus oka

Az „Event” újságírói szerint a konfliktus oka egy cigaretta kérése volt. Az sem kizárt, hogy etnikai indíttatású támadás történt, a sebesültek között ukrán állampolgárok is voltak.

Vasárnap Gdansk polgármestere, Aleksandra Dulkiewicz beszélt az esetről. Azt mondta:

folyamatos kapcsolatban áll azokkal a szolgálatokkal, amelyek az Elektrykówban történt drámai eseményeket magyarázzák.

„Remélem, hogy minden sérült felépül, és a lehető leghamarabb elhagyja a kórházat. A gdanski emberek biztonsága mindig is a legnagyobb prioritásom volt és az is marad” – tette hozzá.

„A férfiak átvizsgálása során az egyiküknél kést foglaltak le a rendőrök” – mondta szóvivő. – „Az orvossal is kapcsolatban állunk, hogy meghatározzuk a legjobb pillanatot, amikor bemehetünk a kórházba és kikérdezhetjük a sérülteket”.