18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Heten erőszakolták meg a spanyol nőt Indiában, milliós kártérítést kapott

2024.03.05. 20:14
A 28 éves nő párjával turistaként utazott Indiába, ahol megtámadták és megverték őket, kést szorítottak a torkukhoz, majd a férfi szeme láttára heten is megerőszakolták a nőt. A bántalmazásról videóban számoltak be a világhálón, amelyet már levettek, az indiai rendőrség pedig egymillió rúpiát ítélt meg kártérítésként.

Egymillió rúpia (4,37 millió forint) kártérítést ítélt meg egy indiai bíróság egy spanyol–brazil nőnek, aki ellen csoportos nemi erőszakot követett el több férfi Dzsarkhand állam területén – írta meg az MTI. A helyi rendőrség megerősítette az eset megtörténtét, és a bűnügyben először három, majd öt férfit vettek őrizetbe az utóbbi napokban.

Fernanda, a 28 éves nő és társa, a 64 éves Vicente világutazás keretében járt turistaként Indiában, és egy világhálóra feltett videóban számoltak be bántalmazásukról és a csoportos nemi erőszakról. A videót később le kellett venniük a világhálóról.

Megtámadtak és megvertek bennünket a sátorban, kést szorítottak a nyakunkhoz, a páromat pedig hét férfi megerőszakolta

– mondta Vicente a felvételen. A pár évek óta motorkerékpárral járja a világot, élményeiket pedig több mint 240 ezer követőjükkel osztják meg a közösségi médiában. 

Az India Today című napilap rámutatott, hogy a külföldi turistákkal szemben elkövetett nemi erőszak negatív fényben tünteti fel Indiát, és súlyos károkat okozhat a turizmusnak. A bántalmazott turistákra egy rendőrjárőr talált rá. Kórházba szállították őket orvosi vizsgálatra, és ott bizonyosságot nyert a nemi erőszak megtörténte.

Az 1,4 milliárd lakosú Indiában a hivatalos statisztikák szerint naponta átlagosan 86 nő vagy lány ellen követnek el nemi erőszakot. Ebbe a számba nem tartoznak bele azok, akik nem tettek feljelentést a rendőrségen támadóik ellen. Nőjogi aktivisták szerint India patriarchális társadalma felelős azért, hogy rengeteg nő nem tesz jelentést az őket ért erőszakról.

Az aktivisták továbbá a rendőrséget is hibáztatják, emellett meglátásuk szerint a bíróság nem kezeli megfelelő komolysággal a szexuális erőszak eseteit, és számos intézkedésre váró vádirat elévül a bírósági akták között. A nők elleni szexuális támadásokról szóló jelentések mindennapossá váltak az országban: a rendőrség csak 2022-ben 31 516 szexuális bűncselekményt rögzített, ami a bűnügyi nyilvántartási hivatal adatai szerint húszszázalékos növekedést jelent az előző évihez képest.

Van segítség

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20-as számon vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.