Őrizetbe vették Andrew Tate-et és testvérét Romániában

2024.03.12. 10:16

A román rendőrség közölte, hogy a brit hatóságok hétfőn európai elfogatóparancsot adtak ki két férfi ellen szexuális bűncselekmények miatt – írja a BBC.

A Tate testvérpárt többek között szexuális agresszióval vádolják, amelyet 2012 és 2015 között követhettek el. Andrew és Tristan kategorikusan visszautasítanak minden vádat – áll a közleményben.

A helyi rendőrség közölte, hogy két férfit a bukaresti fellebbviteli bíróság mellett működő ügyész elé állítottak, aki 24 órára elrendelte az őrizetbe vételüket.

Andrew Tate képviselője elmondta, hogy a bíróság kedden dönt a sorsukról. A letartóztatási parancsot „évtizedes vádak zavarba ejtő felelevenítésének” nevezte, amely „megdöbbenést és mélységes nyugtalanságot” keltett a testvérpárban.

Kategorikusan elutasítanak minden vádat, és mélységes csalódottságuknak adnak hangot amiatt, hogy ilyen súlyos vádakat érdemi új bizonyítékok nélkül elevenítenek fel. Teljes mértékben elkötelezettek amellett, hogy rendíthetetlen elszántsággal és határozottsággal szálljanak szembe ezekkel a vádakkal

– áll a közleményben.

Ahogy beszámoltunk róla, Tate-et és testvérét, Tristant tavaly nemi erőszakkal, emberkereskedelemmel és nők szexuális kizsákmányolására irányuló szervezett bűnözői csoport létrehozásával vádolták meg Romániában. A vádakat mindketten tagadják. Az influenszerrel és testvérével, Tristannel szemben szeptemberben enyhítették az utazási korlátozásokat, így bárhová utazhatnak Romániában. Korábban Bukarest területén kívülre sem utazhattak engedély nélkül.

Andrew Tate videói korábban annyira népszerűek voltak, hogy egy kutatás szerint 2,4 millió fontot – több mint egymilliárd forintot – kereshetett a YouTube az influenszer videóinak reklámjaiból. Tate-et azóta kitiltották a YouTube-ról, a Facebookról, a TikTokról és az Instagramról is, majd az X néven újjászületett platformon jelenhetett meg újra. Jelenleg 8,8 millióan követik az oldalon.

Van segítség

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található:  http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.