A metró alá löktek egy férfit New Yorkban, az áldozat meghalt

2024.03.26. 20:04
Egy férfit letartóztattak és gyilkossággal vádolnak a kelet-harlemi támadás után, amely a rendőrség szerint nem volt provokált.

Hétfő este letartóztattak egy 24 éves férfit, akit gyilkossággal vádolnak, miután rálökött a sínekre egy másik férfit a New York-i metró egy kelet-harlemi állomásán − közölte a rendőrség.

A férfi, Carlton McpPerson támadása nem volt provokált − közölték a tisztviselők. Az eset a 125. utca és a Lexington Avenue megállónál történt helyi idő szerint 18 óra 48 perckor, McPherson a férfit ekkor lökte az érkező 4-es metró elé − mondták a tisztviselők. A kalauz nem tudta időben megállítani a szerelvényt, hogy megmentse a férfit − írta meg a The New York Times

A rendőrség kedd reggelig nem azonosította az áldozatot. Egy magas rangú rendvédelmi tisztviselő hétfő este azt mondta, hogy az őrizetbe vett férfi a jelek szerint mentális betegséggel küzd. Többször letartóztatták Brooklynban, első alkalommal még 16 évesen.

A vonatközlekedés hétfő este 9 órára újraindult az állomáson, de nagyszámú rendőr maradt a helyszínen. Néhány utas a peronokon és a vonatokon történő erőszakos cselekményektől való félelmének adott hangot.