Három síelő meghalt egy svájci lavinában

2024.04.02. 07:09
Hétfőn, kora délután lavina zúdult le egy svájci síközpont közelében, Riffelbergben. A hó minimum három embert maga alá temetett, a rendőrség a rossz időjárási körülmények miatt leállította a keresést az esetleges további eltűntek után. Idén ez már a tizenkettedik lavina volt Svájcban.

Három ember meghalt, egy másik pedig megsérült abban a lavinában, amely tegnap délután zúdult le egy hegyről a svájci Zermatt alpesi síközpont közelében található Riffelbergben – közölte a svájci rendőrség. Wallis déli kantonjának rendőrségi szóvivője nem tudott részleteket a lavina által elkapott személyek kilétéről.

Az sem világos, hogy vannak-e még hiányzók, a sok hó miatt ugyanis nehezen lehetett bejutni a területre

– közölte a rendőrség rövid közleményében, hogy a kutatási műveleteket leállították. 

A lavina helyi idő szerint 14 óra után történt. Akkor azt jelentették, hogy a videófelvételek és a hóban talált nyomok alapján legalább három ember eltűnt – írta meg az index.hr.

A heves havazás és a nagyon erős szél miatt a hatóságok jelentős lavinaveszélyre figyelmeztettek Svájc déli alpesi vidékein. Idén télen már 14 ember halt meg lavinában Svájcban, tizenkét balesetben. A legtöbben síelők.