Izraelbe szállították az egyik túsz holttestét Gázából

2024.04.06. 19:27
Az izraeli hadsereg sajtószolgálata közlése szerint megtalálták a Hamász radikális iszlamista palesztin szervezet tavaly októberi támadása során túszul ejtett egyik izraeli férfi holttestét a Gázai övezetben, amit már Izraelbe is szállítottak – írja az MTI.

Az izraeli hadsereg közleménye szerint a 47 éves Elad Kacirt október 7-én ejtették túszul több más tússzal egyszerre, majd az Iszlám Dzsihád terrorszervezet tagjai ölhették meg a fogság alatt. A holttestet már Izrael területére vitték, ahol igazságügyi szakértők, valamint a hadsereg és a titkosszolgálatok képviselői jelenlétében azonosították.

Közölték, Elad Kacirt az Iszlám Dzsihád fegyveres támogatói rabolták el a Gázai övezet határához közel fekvő Nir Oz kibucból. A támadás során apját, Avrahamot megölték, anyját, Hannát pedig túszul ejtették, majd tavaly november 24-én szabadon engedték a hat hónapos háború eddig egyetlen fegyverszünete keretében.

A Hamász radikális palesztin iszlamista szervezet 250 izraelit rabolt el, és hurcolt Gázába október folyamán.  A túszok közül 130-an még mindig nem kerültek haza, 34-en pedig valószínűleg már nincsenek életben.