Halálba zuhant egy férfi a tiroli Alpokban

2024.04.08. 12:51
A második halálos baleset nyomaira bukkantak az osztrák hatóságok rövid időn belül. Alig egy hét telt el, amióta megtalálták egy lezuhant Cessna 172 típusú kisgép roncsait és benne egy tapasztalt német pilóta holttestét, most egy stuttgarti túrázó nem tért haza egy csúcshódításról.

Szombaton kellett volna hazatérnie egy túrázónak a tiroli Alpokból, de hiába várta a családja, a 43 éves férfi mintegy 150 métert zuhant és meghalt – írja a Bild.

A 43 éves stuttgarti férfi egyedül indult túrázni az osztrák hegyvidéken, a 2000 méter magas Schneidspitzét mászta volna meg. Nem sokkal az ereszkedés előtt, szombaton egy videóüzenetet küldött a hozzátartozóinak, amiben elmagyarázta, hogy a túrát az időjárási viszonyok miatt közvetlenül a csúcs alatt fel kellett adnia és vissza kellett fordulnia.

Miután azonban a túrázó szombaton nem tért haza, a családja értesítette a rendőrséget. A rendőrök megtalálták a férfi autóját a Höfen/Hahnenkamm felvonó parkolójában. 

Ezt követően helikopterrel indultak a keresésére, és vasárnap megtalálták az eltűnt férfi holttestét egy, a hegycsúcs alatti meredek terepen, a bajor határ közelében.

A nyomok alapján a rendőrség azt feltételezi, hogy a férfi megcsúszott és mintegy 150 métert zuhant.

Rövid időn belül ez a második halálos baleset a térségben, mint arról beszámoltunk, múlt kedden szintén az ausztriai Tirol tartományában leltek rá egy eltűnt Cessna 172 típusú kisgép roncsaira.

Az osztrák rendőrség közlése szerint a gépen egyetlen utas volt, egy német állampolgárságú pilóta, akinek holttestét a törmelék között megtalálták.