18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Négy embert vádolnak gyilkossággal a francia tinédzser halálra verése miatt

AFP  20240407  34NU2YG  v1  HighRes  FranceEducationCrimeAssault
2024.04.08. 10:19
Négy embert vádoltak meg annak a 15 éves fiúnak az erőszakos megverésével Párizstól nem messze, aki a kórházban még aznap belehalt a sérüléseibe. A hatóságok két testvért és két másik embert vádoltak meg, akik azt mondták, hogy féltették húguk és családjuk hírnevét, ezért támadhatták meg őt.

A francia ügyészek négy embert vádoltak meg gyilkossággal egy tinédzser fiú erőszakos megverése miatt, aki belehalt sérüléseibe – az elmúlt két hétben ez volt a második támadás egy diák ellen az iskolán kívül.

Két testvér és két másik fiatalember ellen emeltek vádat a Shemseddine néven azonosított 15 éves fiú meggyilkolásával

– jelentette be hétfőn az evriai ügyészség az éjszakai meghallgatás után – írta meg az rfi.fr.

A rendőrség szerint Shemseddine-t három, maszkot viselő ember támadta meg, amikor pénteken elhagyta középiskoláját a Párizstól mintegy 20 kilométerre délre fekvő Viry-Chatillon városában.

Még aznap belehalt sérüléseibe a kórházban.

Shemseddine-t a testvérek kisebbik nővérével kapcsolatos vita miatt támadták meg „szexualitással kapcsolatos témák” miatt – mondta Gregoire Dulin, Evry ügyésze egy korábbi nyilatkozatában.

Mivel féltették a lány hírnevét és a családjukét, több fiút is utasítottak, hogy ne tartsák vele többé a kapcsolatot

– mondta.

A testvérek ekkor tudták meg, hogy „az áldozat azzal dicsekedett, hogy szabadon beszélhet a húgával”.

Egy héten belül ez már a második ilyen támadás egy tinédzser ellen, miután kedden egy 13 éves lányt kómában hagytak, miután megtámadták az iskolája előtt a déli Montpellier városában. Mindkét incidensre a francia iskolák körüli fokozott feszültség idején került sor, miután az elmúlt hetekben több tucat iskolát ért bombafenyegetés. Angliában pedig fényes nappal szúrtak le egy nőt egy zsúfolt utca kellős közepén.

(Borítókép: A Viry-Chatillon-i Les Sablons középiskola bejárata előtt elhelyezett virágok 2024. április 8-án. Fotó: Emmanuel Dunand / AFP)