16 gyereket szállítottak kórházba egy buszbaleset után

2024.04.10. 13:13
A németországi Holzminden városában 16 gyereket kellett kórházba szállítani különböző – 14 könnyedebb, két súlyosabb – sérülésekkel, miután egy nő bevágott a busz elé autójával, a sofőrnek pedig hirtelen a fékbe kellett taposnia.

Amikor egy iskolabusz erősen fékezett kedd reggel, 14 diák könnyebben, kettő pedig súlyosan megsérült Holzmindenben, a Neue Strassén. Egy autós vágódott be a busz elé, amire a sofőr intenzív fékezéssel reagált, hogy elkerülje az ütközést. A sofőr ezután elhajtott.

Néhány utas elvesztette az egyensúlyát a hirtelen fékezés következtében, 14 diák könnyebben, 2 súlyosan megsérült

írta meg a Spiegel. Az eset után a busz folytatta útját egy Bevernben található iskolába, ahol a gyerekeket ellátták. A 26 éves női sofőrt, aki bevágott a busz elé, már azonosították és feljelentették. A vizsgálatok folytatódnak, további közleményt későbbre ígértek a hatóságok.

Egy nap alatt két baleset

Rajna-vidék-Pfalz tartományban, Freudenburg közelében (Trier-Saarburg körzet) szintén egy gyermek sérült meg könnyebben egy szerdai buszbalesetben. A saarburgi rendőrség közlése szerint a busz az L 131-es úton ismeretlen okból letért az útról, és egy emelkedőn lévő rakparton állt meg.

A rendőrség első megállapításai szerint a buszon mintegy 20 gyermek és fiatal utazott. A mentőszolgálat a helyszínre érkezett. További részletek egyelőre nem ismertek.