18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Tizennyolc hónap börtönre ítéltek egy lengyel papot, aki részt vett egy szexorgián

2024.04.11. 21:04
Tavaly lett rosszul egy férfi egy szexorgián Lengyelországban, ahol kábítószert is fogyasztottak a résztvevők, de nem engedték be a mentősöket, mert a partin egy akkor még hivatalban lévő pap is jelen volt. A férfit most elítélték és kártérítés megfizetésére kötelezték.

Egy lengyel papot 18 hónap börtönbüntetésre ítéltek szexuális- és kábítószer-bűncselekmények miatt – írja a Reuters a lengyel, PAP állami hírügynökség jelentése alapján. 

A lengyel média beszámolói szerint egy férfi rosszul lett egy orgián és összeesett, miután túl sok merevedési zavar elleni tablettát vett be. Az egyik bulizó hívott mentőt, ám amikor a mentősök megérkeztek, nem engedték be őket, mert a bulizók között volt a pap is. Ezért csak a rendőrség kihívása után tudták ellátni a férfit. 

A lengyel adatvédelmi törvények miatt Tomasz Z néven említett papot szexuális bűncselekmények, kábítószerkereskedelem és olyan személynek nyújtott segítségnyújtás elmulasztása miatt ítélték el, aki életveszélyben vagy súlyos testi sértés utáni állapotban volt. 

Arra is kötelezték, hogy fizessen az áldozatnak 15 ezer zloty (nagyjából egymillió négyszázezer forint) kártérítést, továbbá még több ezer zloty-t egy, a bűncselekmények áldozatainak megsegítésére létrehozott alapba.

Az ügy jellegéből adódóan a tárgyalás zárt ajtók mögött zajlott, egyelőre nincsenek információk arról, hogy lesz-e fellebbezés. 

A délnyugat-lengyelországi Sosnowiec egyházmegye püspöke lemondott, ezt a szexpartiról szóló hírek tavalyi kirobbanása után közölte a Vatikán, a lemondás megindoklása nélkül. A Tomasz Z nevű papot az esetről szóló médiamegjelenések után felmentették a papság alól és elbocsájtották. .