2024. június 17. 15:00
Románia
Ukrajna
Fussballaréna München I. forduló
2024. június 17. 18:00
Belgium
Szlovákia
Frankfurt Arena I. forduló
2024. június 17. 21:00
Ausztria
Franciaország

Lezuhant egy sportrepülőgép Zágráb mellett, egy ember meghalt

2024.05.25. 20:21
Szombat délután lezuhant egy sportrepülőgép Horvátországban, Zágrábtól nem messze. A baleset következtében egy embert meghalt, négyen megsérültek. A történtek után a horvát miniszterelnök is a helyszínre utazott.

Egy ember meghalt, és négy utas megsérült, miután lezuhant egy sportrepülőgép a Kerestinactól délre fekvő erdőnél – közölte a polgári védelmi igazgatóság szombaton. Az előzetes információk szerint magyarok is voltak a gépen, ezt azonban később cáfolták.

A járaton öt utas tartózkodott, jelenleg a sérültek szállításának megszervezésén dolgoznak – közölte az igazgatóság a X-en. A horvát Index beszámolója szerint a helyszínre mentők, orvosok, tűzoltók és rendőrök is érkeztek. Úgy tudni, a sérülteket ellátták, életük nincs veszélyben.

A Dnevnik Nova TV riportere a keresésben részt vevő személytől megtudta, hogy a pilóta nem sokkal a zuhanás után felvette a kapcsolatot az illetékesekkel, és közölte, hogy a Cessna–182 típusú gép hajtóműve felszállás közben meghibásodott.

Andrej Plenkovic miniszterelnök több horvát miniszter kíséretében a helyszínre érkezett, és közölte, hogy

a gépen tartózkodók közül mindenki horvát állampolgár volt.

Vili Beros egészségügyi miniszter közölte, hogy egy ember súlyosan, három ember könnyebben megsérült. „Egy embernek súlyosan megsérült a gerince, mentőhelikopterrel szállították kórházba” – mondta.