2024. június 21. 15:00
Szlovákia 1
Ukrajna 2
Düsseldorf Arena II. forduló
2024. június 21. 18:00
Lengyelország 1
Ausztria 3
Olympiastadion II. forduló
2024. június 21. 21:00 ÉLŐ
Hollandia 0
Franciaország 0

Újabb részletek derültek ki a mallorcai épületomlásról, mely több ember halálát okozta

2024.05.28. 22:02
Jaime Martínez, Palma város polgármestere kedden közölte, hogy nem volt teljes körű működési engedélye annak, a turisták körében népszerű mallorcai vendéglátóhelynek, amely a múlt héten omlott be.

Mint arról korábban beszámoltunk, négyen meghaltak és sokan megsérültek, amikor a mallorcai tengerparton egy étterem, a Medusa Beach Club összeomlott. Most az is kiderült, hogy az étteremnek nem volt teljes körű működési engedélye – írja az MTI.

A Medusa Beach Club nevű helyet 2013-ban újították fel anélkül, hogy arra építési engedély kértek és kaptak volna az önkormányzattól. Ennek ellenére az alagsori zenés bárnak és a földszinti étteremnek volt működési engedélye, viszont a fedett teraszként üzemelő emeleti terasznak nem, emiatt itt nem lehetett volna vendéglátást folytatni.

2023-ban a helyiség nem ment át az önkormányzat műszaki vizsgálatán, ám azt a szerencsétlenség előtt még nem ellenőrizték, hogy a javasolt fejlesztéseket végül elvégezték-e.

A polgármester felhívta a figyelmet a vendéglátóhelyek fokozott felelősségére a szabályok betartásában, mivel szavai szerint nincs mód arra, hogy a város mindegyik, mintegy ötezer vendéglátóhelyéhez ellenőrt állítsanak. Az önkormányzat jelentését elküldte a rendőrségnek és az illetékes ügyészségnek is.

A sziget fővárosában történt szerencsétlenséget a tűzoltók szerint az emelet túlterheltsége okozta, de hozzájárult a korábban szabálytalanul végzett felújítás is. A tragédiában két német turista, egy szenegáli származású helyi lakos és egy spanyol pincérnő vesztette életét. A 16 sérült között tíz holland, három német és egy spanyol állampolgár van.