2024. június 26. 18:00
Szlovákia
Románia
Frankfurt Arena III. forduló
2024. június 26. 18:00
Ukrajna
Belgium
StuttgartArena III. forduló
2024. június 26. 21:00
Georgia
Portugália
Arena AufSchalke III. forduló
2024. június 26. 21:00
Csehország
Törökország

Kiengedték a védőőrizetből a meggyilkolt szerb kislány feltételezett gyilkosának édesapját

2024.05.30. 09:12
Továbbra sincs eredmény a kétéves szerb kislány, Danka Ilics meggyilkolásának ügyében. Szerdán kiengedték a védőőrizetből feltételezett gyilkosának apját, miután nem volt jogi lehetőség továbbiakban a vizsgálati fogság meghosszabbítására.

Szerdán kiengedték a védőőrizetből Radoslav Dragijevicset, a kétéves Danka Ilics meggyilkolásával gyanúsított két férfi egyikének édesapját, miután lejárt a két hónapos vizsgálati fogság ideje – tájékoztatott a Szabad Magyar Szó nevű vajdasági hírportál.

A 73 éves férfit azzal gyanúsítják, hogy segített fiának, Dejannak, hogy a gyilkosságot követően másik helyszínre vigyék a kislány holttestét. A férfit azért engedik szabadon, mert annak a bűncselekménynek az esetében, amellyel gyanúba fogták, nincs törvényes lehetőség a vizsgálati fogság meghosszabbítására.

Az ügyészség ugyanakkor arról tájékoztatta a szerb sajtót, hogy kérik a két főgyanúsított, Dejan Dragijevics és Srdan Jankovics vizsgálati fogságának meghosszabbítását.

Közben folyamatosan hallgatják meg a tanúkat, a napokban a gyilkossággal vádolt férfiak munkatársai és a kislány szomszédjai mondták el, mire emlékeznek.

Van, aki szerint soha nem lesz eredménye a brutális gyilkossági ügynek

Mint arról beszámoltunk, a kétéves Danka Ilics 2024. március 26-án tűnt el a Bor melletti Banjsko Polje településről, ahol családi házuk udvarán játszott a testvéreivel. Tíz nap keresés után vették őrizetbe gyanúsítottként Dejan Dragijevics és Srdjan Jankovics bori lakosokat, a helyi kommunális közvállalat dolgozóit, akik a gyanú szerint szolgálati járművükkel elütötték a kislányt, majd miután észlelték, hogy a kislány még él, megfojtották, a holttestet pedig egy szeméttelepre vitték.

A holttestet többször elmozdították a helyéről Dragijevics testvérének és apjának feltételezett közreműködésével. A gyilkossági ügyet bonyolítja, hogy előbbi a bori fogdán – vélhetően kínvallatás következtében – meghalt. Időközben a gyanúsított anyja is meghalt, erről itt írtunk bővebben.

Az ügyészségnek és a rendőrségnek továbbra sincs végleges válasza arra a kérdésre, hogy mi történt a sorsdöntő napon Banjsko Poljében a kétéves kislánnyal, van olyan jogi szakértő, aki szerint a rendőrség olyannyira elbaltázta az ügyet, hogy gyakorlatilag már sohasem járnak az ügy végére.