2024. június 23. 21:00 ÉLŐ
Svájc 0
Németország 0
Frankfurt Arena III. forduló
2024. június 23. 21:00 ÉLŐ
Skócia 0
Magyarország 0

Október óta nem kapott ilyen súlyos csapást Izrael, nyolc katonájuk meghalt

2024.06.16. 06:40
A 2023 év végén kirobbant háború egyik legsúlyosabb incidense történt szombaton. Az izraeli miniszterelnök szerint ragaszkodniuk kell a háborús céljaikhoz, az izraeli védelmi erők szóvivője pedig hősöknek nevezte a katonákat.

Egy konvoj részeként katonákat szállító páncélozott járművet ért robbantás szombaton, helyi idő szerint hajnali 5 óra 15 perckor Tal al-Szultán északnyugati részén – írja a CNN. A támadásban nyolc izraeli katona vesztette életét. Az izraeli védelmi erők (IDF) tájékoztatása szerint az október 7-én kirobbanó izraeli–palesztin háború óta ez a legsúlyosabb incidens a csapatai között.

Daniel Hagari, az IDF szóvivője a támadás részleteiről és felelőséről nem közölt információkat, mindösszesen annyit mondott, hogy a Nemera páncélozott jármű egy oldalbomba robbanása következtében kapott találatot.

Ma újabb fájdalmas emlékeztetőt kaptunk a háború áráról, és arról, hogy bátor harcosok és hősök készek voltak életüket feláldozni Izraelért, amely mindannyiunk közös otthona: drúzok, zsidók, beduinok, muszlimok és keresztények. Izrael minden polgára, szívünk és gondolataink a családokkal vannak ebben a nehéz időszakban

– mondta.

Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök mélységes szomorúságáról beszélt, a haláleseteket „utálatosnak és gyilkosnak” minősítette. „A súlyos és megdöbbentő költségek ellenére ragaszkodnunk kell a háború céljaihoz: a Hamász katonai és kormányzati képességeinek megsemmisítéséhez, az elrabolt személyek visszaküldéséhez, annak biztosításához, hogy Gáza többé ne jelentsen veszélyt Izraelre, és lakóinkat biztonságosan vissza kell küldeni otthonaikba – északon és délen egyaránt” – közölte az államfő.