2024. június 26. 18:00
Szlovákia
Románia
Frankfurt Arena III. forduló
2024. június 26. 18:00
Ukrajna
Belgium
StuttgartArena III. forduló
2024. június 26. 21:00
Georgia
Portugália
Arena AufSchalke III. forduló
2024. június 26. 21:00
Csehország
Törökország

Katonai szünetet jelentett be Izrael Gázában

2024.06.16. 13:16
Nem tűzszünetet, csak taktikai szünetet tartanak az Izraeli Védelmi Erők. A háború folytatódik Rafahban, a „taktikai szünet” napközben, az egyik fő autópálya útvonalán lesz.

Az izraeli hadsereg állítása szerint naponta „taktikai szünetet tart a katonai tevékenységben” a Gázai övezet déli részén húzódó út mentén, hogy több humanitárius segélyt juttasson be – írja a BBC. A szünetek állítólag szombaton kezdődtek és helyi idő szerint reggel 8 órától este 19 óráig tartanak majd minden további értesítésig.

Azt is elmondták továbbá, hogy csak azt az útvonalat érintik, amely a kulcsfontosságú Kerem Shalom átkelőtől észak felé vezet, amelyen Gáza és Izrael osztozkodik. Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) közölte, hogy a vasárnapi bejelentés az

ENSZ-szel és nemzetközi szervezetekkel folytatott további kapcsolódó megbeszéléseket követ.

A humanitárius szünet útvonala a Gáza déli részén lévő Kerem Shalom átkelőtől a Szalah al-Din útra – egy fő autópályára – majd észak felé a Khan Júnis városához közeli Európai Kórházhoz vezet.

Az IDF az X-en közzétett bejegyzésében egyértelművé tette, hogy a Gázai övezet déli részén nincs szünet, és Rafahban folytatódnak a harcok.

Az izraeli-palesztin háború 2023 október 7-én robbant ki, amikor rakéták tömegét lőtték Izrael déli és középső részére a Gázai övezetből és fegyveres terroristák tucatjai hatoltak be izraeli településekre. Erről korábban itt írtunk.