2024. július 2. 18:00 ÉLŐ
Románia 0
Hollandia 2
Fussballaréna München Nyolcaddöntő
2024. július 2. 21:00
Ausztria
Törökország
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Újabb típusú repülőgépekre vált, ezért év végén befejezi az ukrán katonák F–16-os gépekre történő kiképzését a dán légierő – számolt be Dánia védelmi minisztere, Troels Lund az Unian ukrán hírügynökség szerint. 

    A kiképzési program keretein belül Dánia húsz ukrán pilótát képez ki 2024 végéig. 

    Áttérünk az F–35-ös gépekre, ezért erre kell összpontosítanunk. Nem tudjuk folytatni az ukrán pilóták kiképzését 2024 után

    – húzta alá a védelmi miniszter a lap szerint. 

    Hozzátették: az ország 2023-ban tizenkilenc F–16-os vadászrepülőgép átadására is ígéretet tett Ukrajnának.

  • A „Szemtől szembe” küldetés keretében érkeznek plasztikai sebészek az Egyesült Államokból a nyugat-ukrajnai Lvivbe, hogy helyreállító műtétet hajtsanak végre a sebesült ukrán katonákon és civileken – írja az Ukrajinszka Pravda.

    A lap szerint már megkezdték a betegek toborzását az ingyenes műtétekre, melyre azok az ukrán katonák és civilek jelentkezhetnek, akik a háború következtében súlyos arcsérüléseket, illetve arccsont- és szemhéjhibákat szenvedtek el.

    A projektet lebonyolító INgenius alapítója, Ivanka Nebor arról beszélt, hogy körülbelül 50 ember dolgozhat majd a misszión belül, de a pontos szám az esetek súlyosságától függ majd.

    A kiválasztást amerikai sebészek ukrán kollégákkal közösen végzik. Ők választják ki a legsúlyosabb sérüléseket. Elsőbbséget élveznek az arccsont hibái, az alsó állkapocs hiánya, az orr és a szemhéj sérülései

    mondta Ivanka Nebor.

    Mint írják, ez a negyedik, de korántsem az utolsó „Szemtől szembe” küldetés. Korábban mintegy 100 ukránt sikerült megműteni a projekt keretében.

  • Kedves olvasóink!

    Indul az Index keddi élő hírfolyama az orosz–ukrán háború eseményeiről. Az előző nap legfontosabb történései a következők voltak:

    Tartsanak velünk ma is!