2024. június 29. 18:00
Svájc
Olaszország
Olympiastadion Nyolcaddöntő
2024. június 29. 21:00
Németország
Dánia

Negyvenöt év börtönbüntetést kapott a volt hondurasi elnök

2024.06.26. 21:58
A vád szerint kábítószer-kereskedelemben és lőfegyverekkel kapcsolatos bűncselekményekben volt bűnös Juan Orlando Hernández korábbi hondurasi elnök.

Negyvenöt éves börtönbüntetést szabott ki egy amerikai bíró szerdán a kábítószer-kereskedelem és lőfegyverekkel kapcsolatos bűncselekmények miatt márciusban elítélt Juan Orlando Hernández volt hondurasi elnökre – írja az MTI.

A volt államfő több millió dollárt fogadott el drogcsempészektől cserébe azért, hogy biztosítsa az Egyesült Államokba tartó kokainszállítmányok útját. A manhattani szövetségi bíróság márciusban kimondta Hernández bűnösségét, szerdán pedig a büntetés mértékét hirdették ki.

A szövetségi ügyészség életfogytiglani börtönbüntetés mellett érvelt, arra hivatkozva, hogy egy ilyen súlyos büntetés kiszabása elrettentő hatású lehetne más csempészek és azok cinkosai számára.

A Hernándezhez hasonló korrupt politikusok nélkül nagyon nehéz, sőt akár lehetetlen volna megvalósítani a jelenlegi hatalmas léptékű, nemzetközi szintű kábítószer-kereskedelmet

 – mondták.