Menczer Tamás párhuzamot vont Manfred Weber és Magyar Péter között

2024.07.01. 07:12
A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint a „magyarellenes″ Manfred Weber mindent megtesz azért, hogy Magyarország ne kapja meg az uniós forrásokat. Menczer Tamás úgy látja, hogy az Európai Néppárt elnöke és Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke több területen is hasonlítanak egymásra.

Menczer Tamás közösségi oldalán osztotta meg, hogy az Európai Néppárt elnöke magyarellenes, így nem csak Orbán Viktort és a Fideszt, hanem egész Magyarországot az ellenfelének tekinti. A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint Manfred Weber mindent megtesz azért, hogy ne érkezzenek meg az uniós források, és hogy a magyar tanárok és óvónők ne kaphassák meg a béremelésüket.

„Weber úr egy feljelentőbajnok, szeret leveleket írni és hazudozni. Ebben is hasonlítanak új szövetségesével, Magyar Péterrel” – emelte ki Facebook-oldalára feltöltött videójában Menczer Tamás.

A kormánypárti politikus felidézte, hogy Manfred Weber 2023 végén levelet írt az Európai Bizottság elnökének, 2024-ben pedig az Európai Parlament elnökének. Az Európai Néppárt elnöke követelte, hogy Magyarország ne kapja meg az uniós forrásokat, még azokat sem, amelyekről már megállapodás született.

Nemrég Orbán Viktor is az Európai Néppárt elnökének magyarellenességéről beszélt. A miniszterelnök kijelentette, hogy Manfred Weber egy hungarofób ember, aki gyűlöli a magyarokat.

Magyar Péter miatt lépett ki a KDNP az Európai Néppártból

Ahogy az Index beszámolt róla, az Európai Néppárt európai parlamenti frakciója június 18-án zárt ülésen szavazott a Tisza Pártnak az EPP EP-frakciójához történő csatlakozásának kérelméről. Manfred Weber az ülést megelőzően gratulált a Tisza Pártnak ahhoz, hogy az európai parlamenti választások alkalmával megszerezte a leadott szavazatok mintegy 30 százalékát.

A néppárti frakció 97 százalékos támogatással vette fel a Tisza Párt képviselőit a politikai csoportjába. Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke már korábban jelezte, hogy „a KDNP számára erkölcsi és politikai okokból is elfogadhatatlan Magyar Péter személye és a Tisza Párt” jelenléte a Néppártban. A miniszterelnök-helyettes az Európai Néppárt hivatalosan döntése után bejelentette, hogy a KDNP korább ígéretét betartva távozik az EPP EP-frakciójából.