Izraeli légicsapás végzett a Hezbollah egyik magas rangú parancsnokával

2024.07.04. 08:27
Mohammed Nimah Nasser halála egy hónap leforgása alatt a második alkalom, hogy egy fontos tisztet veszít a libanoni terrorszervezet.

Meghalt Mohammed Nimah Nasser, a Hezbollah magas rangú tisztje. A libanoni terrorszervezet parancsnokát egy izraeli rakétatámadás érte az ország déli részében – számol be a BBC.

Izrael és az Irán által támogatott terrorszervezet kilenc hónapja tanúsít ellenséges magatartást, eddig rakétatámadásokat intéztek egymás ellen. Nasser halálával folytatódik a terrorszervezet és a zsidó állam harca, a Hezbollah állítása szerint 100 rakétát lőtt ki izraeli katonai létesítményekre – egyelőre nincs hír arról, hogy bárki megsérült volna Izraelben.

A terrorcselekményekért felelőssé tett Nasser egy hónappal ezelőtt végzett Taleb Sami Abdullah-val, aki egy másik Hezbollah-parancsnok volt. Ekkor a libanoni fegyveres csoport 200 rakétát küldött Izrael felé.

Abdullah halála után az ENSZ és az Egyesült Államok is a békekötést szorgalmazták, hogy elkerüljenek egy újabb háborút a térségben – amelynek potenciálisan Irán és egyéb muszlim országok is résztvevői lehetnek.

A Hezbollah a palesztin Hamászt támogatja az izraeli–palesztin háborúban. 2023. október hetedike óta több mint 400 ember halt meg Libanonban, főleg a Hezbollah-harcosok, míg a terrorszervezet elleni harcokban 25 izraeli, főleg katonák vesztették életüket – több tízezren azonban otthonukat vesztették a libanoni határ mentén.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport