18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Családi tragédia Németországban, egy vadász végezhetett több emberrel

2024.07.14. 15:02 Módosítva: 2024.07.14. 16:23
Több ember életét vesztette és megsebesült vasárnap egy támadásban egy baden-württembergi kisvárosban – jelentette a Bild című német lap.

Az eset Lautlingenben történt, az elkövető a hírek szerint egy vadász volt. Az első sajtójelentésekben nem szerepelt, hogy a tettes pontosan milyen módon végzett az áldozatokkal.

Az MTI beszámolója szerint a rendőrség tájékoztatása alapján,  több ember halt meg a támadásban. A hatóság szóvivője kijelentette, hogy az elkövető már nem jelent veszélyt.

Nem sokkal később a Bild arról számolt be, hogy egy 24 és 53 éves férfi,  valamint egy 84 éves hő halt meg, a rendőrség megerősítette, hogy az idősebbik férfi volt az elkövető. Rajtuk kívül még két nő megsérült, őket kórházba szállították. A nyomozók szerint családon belüli bűncselekményről van szó. 

Többtucatnyi mentőautó és két mentőhelikopter a helyszínre érkezett, és körülzárták a környéket. A baden-württembergi belügyminisztérium szóvivője megerősítette: „Rendőrségi művelet zajlik”.

A lap értesülése szerint vasárnap fél egykor érkezett a hatósághoz több bejelentés arról, hogy lövéseket hallottak, az egyik csendes lakónegyed utcájából. Ezután nagy erőkkel vonult ki a rendőrség a helyszínre, a különleges műveleti csoport mellett több mentőautó is kiérkezett. Két helikopter is részt vett a helyszín biztosításában, a lakosságot arra kérték, hogy csukják be az ablakokat, ajtókat, és ne menjenek az utcára. A közelben lévő fürdő vendégei sem hagyhatták el a területet. Az áldozatokra és a sérültekre a bejelentett lövések irányában egy erdőszéli családi házban találták rá. 

A baden-württembergi közszolgálati csatorna információi szerint több lőfegyverre is volt engedélye a feltételezett tettesnek.  Az 1800 lakosú Lautlingen városa Stuttgart és a Bodeni-tó között fekszik.