18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Tizenkét órán át hevert egy holttest a zsolnai panzió padlóján

2024.07.24. 13:20
Nem tudtak újraéleszteni a zsolnai panzióba riasztott mentők egy idősebb férfit, akinek a holtteste mintegy 12 órán át hevert a fogadó padlóján, mert az orvos szabadságon volt, és nem helyettesítették a megye járásaiban szolgálatban lévő orvosokkal. Az esetet vizsgálja az Egészségügyi Felügyeleti Hivatal (ÚDZS), elmondásuk szerint emberi mulasztás történt.

Meghalt egy férfi egy zsolnai panzióban, majd a hozzátartozók 12 órán át vártak, hogy kiérkezzen az orvos, addig nem mozdíthatták el a holttestet a padlóról – írja a felvidéki Paraméter

Az elhunyt fiát értesítették, hogy édesapja rosszul lett egy panzióban, ám mire a helyszínre érkezett, a mentők már az újraélesztését végezték, de nem jártak sikerrel, a férfi meghalt.

Megírták a jelentést az elhalálozásról, majd közölték a hozzátartozókkal, hogy a holttest elszállításával meg kell várniuk az orvost, aki azonban 12 órával később érkezett meg. Addig a férfi édesapjának a holtteste a panzió padlóján hevert letakarva, ez idő alatt a többi vendég a holttestet kerülgetve közlekedett a panzióban. A férfi fia mindezt embertelennek és ízléstelennek nevezte.

Az Egészségügyi Felügyeleti Hivatal (ÚDZS) rendkívülinek nevezte a történteket, hiszen a halálesetekkor az orvos néhány órán belül elvégzi a szükséges vizsgálatokat, ám ez esetben szabadnapos volt, és nem helyettesítette senki, hiába volt Zsolna megye számos járásában több orvos is szolgálatban. 

A hivatal szerint emberi mulasztás történt, az esetet ezért kivizsgálják. Állítólag a holttestet őrző rendőrök azt mondták az elhunyt fiának, hogy a szóban forgó orvossal máskor is előfordult hasonló, egyszer 15 órán át vártak rá az esőben.