Medve támadt egy biciklisre a szlovákiai Kis-Fátra lábánál

2024.07.25. 19:55
A Kis-Fátra hegység egyik erdei ösvényén biciklizőre támadt egy barna medve. A férfit végtagsérülésekkel vitték kórházba.

Egy barna medve támadt egy biciklisre az észak-szlovákiai Kis-Fátra hegység lábánál, Sutó környékén az erdei ösvényen – írja az MTI.

A riasztás szerda este érkezett a zsolnai körzet rendőrségéhez, akik a helyszínre érkezéskor egy megsebesült kerékpárost találtak. A férfi végtagsérüléseket szenvedett, zúzódásokkal és csonttöréssel vitték kórházba.

Korábban márciusban egy barna medve öt embert sebesített meg Lipótszentmiklóson. A 10 és 72 év közötti áldozatok harapásokat és karmolásokat szenvedtek, az egyikük majdnem elvesztette az egyik szemét is. Március második felében is volt egy medvetámadás, ekkor egy kutyával túrázó középkorú házaspárra támadt egy barna medve, megsebesítve a férfi lábát.

A hivatalos adatok szerint nagyjából 1200 medve él Szlovákiában. Idén július közepéig csaknem 41 medvét lőttek le az országban. A szlovák természetvédelmi hatóság az idei év első felében 793 medve és ember közötti találkozást rögzített. A rendőrség fokozott óvatosságra intette az erdős térségekben tartózkodó embereket.