Izrael volt nagykövethelyettesének családtagjait is meggyilkolta a Hezbollah szombaton

2024.07.29. 08:38
A háború legsúlyosabb, civilek elleni támadásában meghaltak Izrael volt magyarországi nagykövethelyettesének a rokonai is, akik szintén a golán-fennsíki falu focipályáján tartózkodtak, amelyet rakétatámadás ért. Fares Saeb szerint a Hezbollahot el kell törölni, Libanonnak pedig szilárdan ellen kell állnia az iráni csőcseléknek, különben hatalmas árat kell fizetnie.

Fares Saeb, drúz származású izraeli diplomata, Izrael volt magyarországi nagykövethelyettese az X közösségi platformon közölte, hogy öt családtagja is azok között a meggyilkolt gyerekek között van, akiket a Hezbollah ölt meg szombaton egy rakétatámadásban – írja a Hetek

Ahogyan arról beszámoltunk, a háború legsúlyosabb, civilek elleni támadását hajtották végre Izraelben szombaton, amikor rakéta csapódott egy golán-fennsíki falu focipályájába, ahol legalább 12 ember, köztük gyerekek és fiatalok haltak meg. Izrael a libanoni iszlamista terrorszervezetet, a Hezbollahot okolja a támadásért, ám azok egyelőre tagadják, hogy bármi közük lenne az akcióhoz.

Fares Saeb 8 éven át dolgozott diplomataként az izraeli külügyminisztériumnál, ebből két évet Magyarországon töltött nagykövethelyettesként, valamint első beosztottként 2017 és 2019 között. 

A diplomata a bejegyzésében ugyancsak leírta, hogy a Hezbollah libanoni terrorszervezet a Madzsal Samsz nevű drúzok lakta település egyik focipályája ellen hajtott végre terrortámadást, ahol éppen gyermekek játszottak, köztük az ő rokonai is. Saeb a bejegyzésében azt írta, hogy az elhunyt rokonai közül négyen a nagymamája vonalán az Abu Saleh család tagjai, egy pedig, Nazem Saeb közvetlenül az ő rokona.

A volt nagykövethelyettes szerint a Hezbollahot el kell törölni, Libanonnak pedig szilárdan ellen kell állnia az iráni csőcseléknek, különben hatalmas árat kell fizetnie.