Észre sem vette a szlovák belügyminiszter, hogy fegyvert szegeztek rá

2024.08.04. 09:30
Fegyverutánzattal fenyegették meg Matus Sutaj Estok szlovák belügyminisztert az utcán, ám a biztonsági személyzet olyan hatékonyan szerelte le a húszéves férfit, hogy a tárcavezető csak utólag értesült a történtekről.

Egy húszéves férfi fegyvert szegezett a sztropkói vásárban Matus Sutaj Estok szlovák belügyminiszterre. Estok biztonsági emberei azonnal ártalmatlanították a férfit, aki – mint utólag kiderült – egy, a valódira nagyon hasonlító fegyverutánzatot tartott a kezében – számolt be az Újszó.com

Matus Sutaj Estok szlovák belügyminiszter azt állítja, hogy csak később értesült az esetről, észre sem vette az akciót, ennek ellenére elismerően nyilatkozott a biztonságiak szakmai teljesítményéről.

Személy szerint csak utólag értesültem a történekről

– mondta Sutaj Estok, aki egyszersmind az örömét is fejezte azt illetően, hogy nem történt személyi sérülés. 

Az ügyben életveszélyes fenyegetés bűntette miatt indult eljárás, az eset részleteit vizsgálják.

Arra kérem az embereket, különösen a Nyitrabányán történtek után, hogy hasonló dolgok ne történjenek meg. Nem szeretném, ha a társadalmi feszültség tovább nőne

– hangsúlyozta a belügyminiszter utalva a korábbi, Robert Fico miniszterelnök elleni merényletre.

Mint arról beszámoltunk, Robert Fico szlovák miniszterelnököt a kormány nyitrabányai kihelyezett ülése után lőtték meg még májusban. A kormányfő épp kezet fogott volna valakivel, amikor több lövés is eldördült. A mellkason és gyomron talált politikust életveszélyes sérülésekkel szállították helikopterrel a besztercebányai kórházba, azóta már jól van, és aktívan ellátja miniszterelnöki feladatait. 

Az elkövetőt, egy 71 éves szlovák költőt, Juraj Cintulát a merénylet elkövetése után elfogták a helyszínen, 20-tól 25 évig terjedő vagy életfogytiglani szabadságvesztésre ítélhetik.