Megöltek egy iszlamista terroristát, aki a szerb rendőrökre lőtt

2024.08.18. 13:07
Már nem először támadt rendőrökre az a férfi, akit korábban terrorizmus miatt 13,5 év börtönbüntetésre ítéltek. Ezúttal azért akarták elfogni, mert egy szintén rendőrre lövő terroristát bújtatott, ám nem működött együtt a hatóságokkl, és egy fegyveres összecsapás során megölték a férfit.

Fegyveres összecsapás során a szerbiai rendőrség lelőtt egy korábban terrorizmus miatt elítélt férfit a dél-szerbiai Novi Pazarban – közölte a szerbiai belügyminisztériumra hivatkozva az ország közszolgálati televíziója (RTS) vasárnap.

Az MTI szerint az iszlám szunnita ágának fundamentalista, vahabita irányzatát követő Senad Ramovic Becant akkor lőtte le a rendőrség, amikor a férfi ellenállást tanúsított letartóztatása során, és rálőtt a rendőrökre.

A férfit azért akarták letartóztatni, mert nála lakott az a terrorista, aki június 29-én nyílpuskával rálőtt egy Izrael belgrádi nagykövetségét védő rendőrre.

Senad Ramovic Becan korábban is került már összetűzésbe a rendőrséggel, 2007-ben 13,5 évig tartó börtönbüntetésre ítélték terrorizmus miatt.

Novi Pazar Szerbia főleg muszlim bosnyákok által lakott országrészének, a Szandzsáknak a központja, innen indult útnak számos férfi az utóbbi években, hogy az Iszlám Állam dzsihadista szervezet oldalán harcoljon a szíriai és iraki harcokban.