Nem teljesítik Alain Delon egyik utolsó kívánságát

2024.08.23. 06:28
A néhai francia filmsztár, Alain Delon azt akarta, hogy házi kedvencét, Loubo belga malinois-t „altassák el” és helyezzék mellé a sírba. A kívánság hatalmas felháborodást váltott ki az állatvédő egyesületek részéről, ezért a felháborodás hatására a család nem teljesíti a színész kívánságát.

Alain Delon francia színészlegenda 88 éves korában halt meg, még múlt vasárnap. A színész azt kívánta, hogy az állatot, a Loubo nevű 10 éves belga malinois-t „altassák el”, és helyezzék a Loiret megyei Douchy faluban lévő otthona temetőjének sírjába.

A kívánságot az állatvédők felháborodását követően gyermekei nem tervezik teljesíteni – írja a The Guardian.

Alain Delon kívánsága eredetileg így szólt:

Ha én előbb halok meg, mint ő, megkérem az állatorvost, hogy vigyen el minket együtt. A karjaimban fogja elaltatni. Inkább ezt teszem, mint hogy tudjam, hogy az én síromon hagyja magát meghalni annyi szenvedéssel.

Kedden, miután aktivisták megdöbbenésüket fejezték ki egy egészséges állat elaltatásának kilátása miatt, és felajánlották, hogy új otthont keresnek a kutyának. 

A Brigitte Bardot Alapítvány közölte, hogy Delon lánya, Anouchka megerősítette, hogy a család megtartja a kutyát. „Most beszéltem Anouchka Delonnal telefonon, és elmondta, hogy Loubo a család része, és meg fogják tartani. A kutyát nem altatják el” – mondta az alapítvány szóvivője.

Franciaországban nincs olyan törvény, amely megakadályozná, hogy a tulajdonosok elaltassák állataikat, de az egyes állatorvosok dönthetnek arról, hogy teljesítik-e kívánságukat.

Alain Delon legalább 35 kutyájának maradványait tartalmazó kápolnát alakított ki a Párizstól 140 kilométerre fekvő La Brűlerie nevű otthonának erdős területén lévő temetőben, amelyet az 1970-es évek elején vásárolt.

Vasárnap itt jelentette be három gyermeke, az 59 éves Anthony, a 33 éves Anouchka és a 30 éves Alain-Fabien, hogy édesapjuk békésen elhunyt, miközben ők is mellette voltak. Loubo, akit Delon 2014-ben fogadott örökbe egy menhelyről, szerepelt a gyerekek közleményében a színész halálhíréről.