Késes támadás történt az éjjel Németországban, többen meghaltak és megsebesültek

2024.08.24. 06:32
Brutális késes támadás történt a németországi Solingenben szervezett városi ünnepségen péntek este. Egy férfi válogatás nélkül szurkálta a járókelőket, melynek következtében hárman meghaltak, többen pedig megsérültek. Öten még mindig életveszélyes állapotban vannak.

Legalább három ember meghalt, és többen megsebesültek pénteken késő este a németországi Solingenben, amikor egy férfi a városi ünnepségen válogatás nélkül járókelőket szúrt le egy késsel – írja az MTI.

Médiabeszámolók szerint a sebesültek közül legalább öten életveszélyes állapotban vannak.

Az észak-rajna-vesztfáliai város fennállásának 650. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen történt a támadás a késő esti órákban. A rendőrség nagy erőkkel keresi az elkövetőt, helikoptereket is bevetettek, de egyelőre nem fogták el a késelőt.

Az eset a belvárosban történt, egy piactéren, ahol a koncertek számára szabadtéri színpadot állítottak fel. A környéket lezárták, a résztvevőket arra kérték, hogy hagyják el az érintett területet. Beszámolók szerint több ezer ember hagyta el a helyszínt. A város fennállásának 650. évfordulója alkalmából pénteken kezdődött fesztivál vasárnapig tartott volna, de a késelés miatt félbeszakadt.

Még mindig keresik a gyanúsítottat

Szombat kora reggel még mindig keresték azt a gyanúsítottat, aki péntek este a németországi Solingenben leszúrt három embert, és sokakat megsebesített.

A rendőrség szóvivője szombaton azt mondta, hogy nyolcan megsérültek, közülük öten súlyosan. A gyanúsított szökésben van, hollétéről nincs információ.

A helyszínre érkezett Észak-Rajna-Vesztfália szövetségi tartomány belügyminisztere, aki azt mondta, hogy a gyanúsított indítéka ismeretlen.

A városi jog megszerzésének 650. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen történt a támadás pénteken, a késő esti órákban. Korábban a Bild című újság arról számolt be, hogy a támadó válogatás nélkül cselekedett.