Rakétatámadás érte Izrael egyik városát

2024.09.14. 13:22
Az észak-izraeli Szafed városát érte szombaton rakétatámadás. Az Izraeli Védelmi Erők szerint személyi sérülés nem történt, azonban a csapások tüzet okoztak.

Az észak-izraeli Szafed városát militáns erők vették tűz alá – közölte szombaton az Izraeli Védelmi Erők (IDF). A tájékoztatás szerint az izraeli légvédelem eszközei 55 rakétát és drónt fogtak el, amelyek közül egyesek lakatlan területeken csapódtak be, sérüléseket nem jegyeztek fel. A csapások azonban tüzet okoztak a közeli növényzetben – jelentette a helyi média.

Az IDF közölte, hogy a hadsereg a Hezbollah libanoni síita milícia több olyan dél-libanoni állását is bombázta, amelyeket Izrael elleni támadásra használtak. Az Irán-barát csoport közölte, hogy egyik harcosa meghalt az izraeli csapásokban.

A Hamász palesztin fegyveres csoport szövetségese, a Hezbollah a gázai konfliktus több mint 11 hónappal ezelőtti kezdete óta szinte naponta támad izraeli célpontokat – írja az MTI.

Izrael támadása

Humanitárius zónára mért csapást az izraeli hadsereg hétfő éjszaka a Gázai övezet déli részén, Hán-Júnisznál. A palesztin katasztrófavédelem bejelentése szerint a támadásban 40-en meghaltak, és 60-an megsebesültek. Izrael katonai okokkal magyarázta a támadást. 

Az izraeli hadsereg közlése szerint a célpont a Hamász terrorszervezet fegyvereseinek egyik központja volt. A támadó helikopterük „magas rangú terroristákra sújtott le, akik a Hán-Júnisz melletti humanitárius zónában létesített parancsnoki központból tevékenykedtek” – áll az izraeli közleményben, amely szerint „gázai terrorcsoportok továbbra is rendszeresen polgári és humanitárius létesítményeket használnak ki izraeliek elleni terrorakciókhoz”.