Robbanás történt Köln belvárosában, nagyszabású rendőrségi művelet zajlik

2024-09-16T080450Z 712865886 RC2K1AAOKGEE RTRMADP 3 GERMANY-SECU
2024.09.16. 08:20
Egy ember megsérült, amikor hétfő kora reggel robbanás történt Köln belvárosában. A robbanás állítólag egy étteremben történhetett, de a pusztítás mértéke és a keletkezés módja még nem ismert. A hatóságok nagyszabású műveletet indítottak, hogy kiderítsék, mi történhetett pontosan.

Hétfő kora reggel óta nagyszabású rendőrségi művelet zajlik Köln belvárosában, miután a Kölner Stadtanzeiger szerint robbanás történhetett a Hohenzollernringen – írja a Focus.

Nem sokkal később a rendőrség szóvivője megerősítette, hogy hétfő reggel robbanás történt a Rudolfplatz és az Ehrenstrasse között.

A környéket lezártuk, a nyomozás folyamatban van

– mondta a szóvivő. A robbanás állítólag közvetlenül az egyik épület előtt történt.

A hatóságok arra kérik a lakosságot, hogy kerüljék el a környéket. Az érintett területet alaposan körülzárták. 

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint egy személy könnyebben megsérült, őt kórházba szállították.

Az épületben keletkezett pusztítás mértéke és a keletkezés módja egyelőre nem ismert. A Bild cikkében egy képet is megosztottak az érintett épületről, amely a lap szerint egy szórakozóhely volt. A képen jól látszik, hogy az éjszakai klub bejárata megsérült, előtte pedig álmennyezetdarabok hevernek a földön.

A robbanás utáni tüzet a tűzoltók kiérkezésekor már eloltották.

Sajtóértesülések szerint a robbanószerkezet nem sokkal reggel 6 óra után robbant fel a „Vanity” éjszakai klub mellett. A rendőrség „számos mentőegységgel” jelenleg is a helyszínen van, hogy tisztázzák a helyzetet. Azt nem tudni, hogy célzott támadásról van-e szó, azonban a környék térfigyelő kameráinak felvételein állítólag látható, ahogy egy kapucnis pulóvert viselő személy elhelyez egy táskát a bejárat előtt. A Die Welt szerint a robbanás ezt követően történt. A hatóságok egyelőre nem kommentálták a felvételeket.

A Bildnek az épület tulajdonosát is sikerült megszólaltatnia. Elmondása szerint hatalmas anyagi kára keletkezett a robbanás miatt.

Ez terror Kölnben. Valaki felrobbantott egy robbanószerkezetet, pedig látnia kellett, hogy emberek vannak ott. Az anyagi kárt 100 ezer euróra becsülöm

– nyilatkozta a férfi.

(Borítókép: Robbanás Kölnben 2024. szeptember 16-án. Fotó: Thilo Schmuelgen / Reuters)