Az izraeli hadsereg szerint Tel-Aviv közelében fogtak el egy libanoni rakétát

2024.09.25. 09:32
Egy Libanonból kilőtt rakétát fogtak el szerdán Izrael gazdasági központjának, Tel-Avivnak a közelében − közölte az izraeli hadsereg. Ritka, hogy a Hezbollah ilyen mélyen támadja a zsidó államot.

„A Tel-Aviv és Netanja térségében megszólaló szirénákat követően azonosítottak egy Libanonból átrepülő föld-föld rakétát, amelyet az Izraeli Hadsereg (IDF) légvédelmi arzenálja elfogott” – közölte az IDF. Károkról vagy áldozatokról egyelőre nem érkezett jelentés.

Az Izrael és a Hamász közötti konfliktus tavaly októberi kirobbanása óta az Irán által támogatott Hezbollah fegyveres csoport több száz rakétát és drónt lőtt ki Libanonból Észak-Izrael ellen.

A rakéta elfogása napokkal azután történt, hogy a militáns csoportot célzó izraeli csapások több mint 500 embert öltek meg Libanon-szerte. A hétfői volt a leghalálosabb nap Libanonban közel két évtizede.

A Hezbollah egyelőre nem kommentálta a Tel-Aviv elleni támadási kísérletet − írja a CNN

A tel-avivi Ben Gurion repülőtéren a gépek a szokásosan járnak − közölte a repülőtér szóvivője. Az izraeli hatóságok szerint szerdán Netanjában 2023. október 7-e óta először szóltak a légvédelmi szirénák.