A Konzuli Szolgálat azt javasolja minden magyarnak, hogy soron kívül hagyják el Libanont

2024.10.02. 14:57
Mindenki mielőbb hagyja el Libanont a kereskedelmi járatokkal – hívta fel a Konzuli Szolgálat az országban tartózkodó honfitársaink figyelmét. Figyelmeztettek arra is, hogy a nagykövetség az elkövetkező időszakban egy esetlegesen fellépő veszélyhelyzet esetén a leggyorsabban azoknak a magyar állampolgároknak tud segíteni, akik regisztráltak konzuli védelemre.

2024. szeptember 27-e óta Izrael egyre intenzívebb és kiterjedtebb katonai műveleteket hajt végre Libanon területén, beleértve a dél-bejrúti területeket is, ezért a Konzuli Szolgálat nyomatékosan felhívja a figyelmet, hogy a nagykövetség az elkövetkező időszakban egy esetlegesen fellépő veszélyhelyzet esetén a leggyorsabban azoknak a magyar állampolgároknak tud segíteni, akik konzuli védelemre regisztráltak.

A Konzuli Szolgálat jelenleg a legfontosabb védekezést továbbra is a megelőzésben látja, amely Libanon mielőbbi elhagyását jelenti a kereskedelmi (MEA-) járatokkal. 

Javasolják, hogy a még működő libanoni kereskedelmi járatokkal a magyar állampolgárok soron kívül hagyják el az országot, és az ideiglenesen itt tartózkodó honfitársainkat is erre biztassák.

Azt kérték, hogy az érintettek kövessék figyelemmel a Konzuli Szolgálat honlapját, ahol a Libanonra vonatkozó utazási tanácsaikat folyamatosan frissítik. Javasolják továbbá a Konzinfo Utazom mobilalkalmazásuk letöltését is a gyorsabb tájékoztatás érdekében.

Az izraeli eseményekről szóló szerdai élő tudósításunkat itt találhatja.