Lövések dördültek el egy svédországi bevásárlóközpontban

2024.10.09. 17:10
Október 6-a után szerdán egy újabb svéd plázában dördültek lövések, melynek következtében egy ember kórházba került. A szemtanúk kihallgatását megkezdte a rendőrség, de egyelőre még nincs gyanúsítottja az ügynek. Korábban, vasárnap szintén lövöldözés miatt sérült meg egy ember, valamint csak szeptemberben rengeteg lőfegyverrel elkövetett bűncselekmény borzolta a kedélyeket a skandináv országban.

A svédországi Sollentunában egy embert lelőttek egy bevásárlóközpontban, bár szemtanúk szerint több lövés is eldördült. A helyi rendőrségi szóvivő elmondta, hogy gyilkossági kísérlet miatt indítottak nyomozást − írta meg az Aftonbladet.

A riasztás délelőtt 11 órakor érkezett a helyi rendőrségre, a lövés miatt megsebesült ember kórházba került. A lövöldözés a helyi pláza éttermi részén történt, emiatt a központ egyes részét lezárták a rendőrségi helyszínelés idejére.

Az esetnek rengeteg szemtanúja volt, emiatt több embert is kihallgatott a svéd rendőrség, de még vizsgálják a térfigyelő kamerák felvételeit, melyen nem látszik egyértelműen a lövöldözés. Emiatt még senkit sem vettek őrizetbe.

Vasárnap egy másik svédországi plázában is lövések dördültek

Október 6-án Kungsbackában történt hasonló eset, abban az ügyben két 14 éves fiatalt gyilkossági kísérlet vádjával gyanúsítanak. A svéd igazságügyminiszter szerdán nyilatkozott a két esetről, melyekről azt közölte, hogy „az erőszak elleni küzdelemben nem szabad lassítani”.

Svédországban az utóbbi években jelentősen megszaporodtak az erőszakos bűncselekmények. 2023-ban minden korábbi mértéken túlment a bandaháború, és a kábítószer-kereskedelem ellenőrzéséért folyó harcban rekordot döntött a lőfegyveres bűncselekmények száma.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.