18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Brutális leszámolás: nyílt utcán végzett áldozatával egy bérgyilkos Míkonoszon

2024.10.13. 14:28
Fényes nappal ölt meg egy embert a kocsijában egy mopedes bérgyilkos, aki valószínűleg egy elharapózott földvita miatt kapta meg a feladatot, hogy végezzen áldozatával. Míkonoszon általában a gazdag turisták a célpontjai a szervezett bűnözői csoportoknak, emiatt a polgármester már a kormány segítségét kérte.

Míkonoszon egy mopedes bérgyilkos ölt meg egy földmérőt. Vasárnap reggel történt a gyilkosság, ahol a bérgyilkos egy kocsiban ülő férfira lőtt rá közvetlen közelről. Az áldozat azonnal meghalt. Ezután a gyilkos elhagyta a helyszínt, a brutális gyilkosságot viszont rögzítette egy biztonsági kamera − írta meg a Daily Mail.

A helyi rendőrség állítása szerint a görög maffia áll az ügy hátterében, amely ellenőrzése alatt tartja az építési projekteket a szigeten, valamint pénzt próbál szerezni a turizmusban is. A rendőrség egy 44 éves férfit letartóztatott gyilkosság vádjával. Feladatukat megkönnyítette a biztonsági kamera felvétele. Szerintük egy bérgyilkos hajtotta végre a gyilkosságot, melynek hátterében egy földvita állhatott.

A földvita egy pénzügyi haszonszerzés céljából végrehajtott együttműködés miatt alakulhatott ki. Hasonló támadás Athénban történt 2023 márciusában. A mostani esettel kapcsolatban Míkonosz polgármestere elmondta, hogy szerinte helyi maffia nincsen, az athéni próbálja megszerezni a sziget felett az ellenőrzést.

A kis sziget mintegy kétmilliárd dollárt termel évente a turizmusból, mely a görög GDP 2 százalékát adja, ezért kulcsfontosságú az ország gazdasági helyzetének szempontjából. Az ingatlanárak emiatt folyamatosan emelkednek, az ingatlanokra a bűnözői csoportok próbálják rátenni a kezüket.

A szigeten alacsony a bűnözői ráta, de általában gazdag turistákat céloznak meg, köztük például Gigi Hadid modellt, aki emiatt felháborodottan posztolta ki a közösségimédia-felületeire, hogy mindenki kerülje el ezt a szigetet. Az athéni kormány már ígéretet tett, hogy fellép a szervezett bűnözés ellen ezen a szigeten is. Nyaranta emiatt több rendőr teljesít szolgálatot.