Késeléses gyilkosság történt Oslóban, a rendőrség keresi az elkövetőt

2024.10.20. 10:14
Megkéseltek egy embert szombat este Oslóban, Norvégiában, aki az éjjel a kórházban belehalt sérüléseibe. A rendőrök a szemtanúk és a helyi kamerák felvételei alapján keresik az elkövetőt, akit gyilkossággal vádolnak, illetve egy másik embert is, akinek szintén közel lehetett az incidenshez.

A rendőrség gyilkossági nyomozást indított, miután egy 20 év körüli férfi meghalt, miután szombat este leszúrták Oslóban. Az ügyben még senkit sem tartóztattak le – számolt be a VG. A mentők és a rendőrség is a Storgatához vonult, miután egy szúrt sebesültet jelentettek.

Az illető később a kórházban belehalt az elszenvedett sérülésekbe

– közölte Hakon Johannessen, az oslói rendőrkapitányság bűnügyi nyomozásvezetője éjjel fél 1 körül. A halálesetet így gyilkosságként vizsgálják. A külföldi állampolgárságú férfit állítólag 18:40 körül szúrták le.

A rendőrség lefoglalt egy szúrófegyvert, amelyet vizsgálnak, hogy kiderítsék, összefüggésbe hozható-e az üggyel, és úgy vélik, hogy az incidensnek vannak szemtanúi is. A hatóságok vizsgálják, hogy mi állhatott az incidens hátterében, és hogy van-e kapcsolat az áldozat és az elkövetők között.

A helyszínen törvényszéki szakértők is vizsgálódtak, videofelvételeket biztosítottak, amelyeket elemezni fognak, és a rendőrség arra bátorítja az elkövetőket, hogy jelentkezzenek. A rendőrség továbbá bízik abban, hogy a megszerzett videofelvételek alapján azonosítani tudják az elkövetőket.

Két személyt keresnek, akik részt vettek az incidensben.

„Semmi sem utal arra, hogy a lakosságra veszélyt jelentene, inkább az a gyanú, hogy ez egy adott környezetben, adott emberek közötti nézeteltérés volt” – mondta a portálnak az oslói rendőrségi körzet vezetője.