„Kokainfeltétes” pizzát árultak egy düsseldorfi pizzériában

2024.10.21. 18:13
A hatóságoknak egy korábbi élelmiszer-ellenőrzés után lett gyanús a pizzéria. Amikor a rendőrök az éttermet üzemeltető férfi lakására mentek, a gyanúsított egy kábítószerrel teli táskát dobott ki az ablakon, egyenesen a rendőrök lábai elé.

„Kokainfeltétes” pizzát értékesítő düsseldorfi pizzériában razziázott a német rendőrség, a 36 éves üzemeltetőt őrizetbe vették – közölték hétfőn a német hatóságok. A pizzéria egy élelmiszer-ellenőrzést követően vált gyanússá. Ezt követően, a rendőrök megfigyelésük alá vették az éttermet. A nyomozóknak feltűnt, hogy a menü 40. helyén szereplő pizza gyanúsan népszerű. 

Ez volt az egyik legkelendőbb pizza

– ismertette Michael Graf von Moltke rendőrségi vezető.

A Düsseldorf történelmi óvárosában működő pizzéria 36 éves tulajdonosát múlt csütörtökön fogták el otthonában. Amikor a rendőrök kimentek a férfi lakására és becsengettek, a gyanúsított egy drogokkal teli táskát dobott ki az ablakon.

Ami aztán egyenesen a rendőrök kezébe esett

– emelte ki Graf von Moltke.

A rendőrség összesen 1,6 kilogramm kokaint, 400 gramm kannabiszt és 268 ezer euró (107 millió forint) készpénzt foglalt le. 

A Süddeutsche Zeitung információi szerint a pizzéria üzemeltetőjét két nappal később elengedték, ő azonban újra árusítani kezdte a „kokainfeltétes” pizzáját. Ezt tapastalva a rendőrség a beszállítóláncot is meg tudta vizsgálni, így további három feltételezett drogbeszállítóra és tizenkét másik gyanúsítottra bukkantak.

A múlt héten tartott razziákban összesen 150 rendőr vett részt Észak-Rajna-Vesztfália tartomány területén. A rendőrség az akció folyamán két kannabisztermelő üzemet talált Mönchengladbachban és Solingenben, ahol szúrófegyverek mellett készpénzt és luxusórákat foglaltak le.