Leonóra, Inez
-3 °C
6 °C

Bomba robbant egy ankarai kávéházban

2003.05.20. 10:51
Egy ember életét vesztette, egy pedig súlyosan megsebesült, amikor robbanás történt a török főváros egyik forgalmas csomópontjában fekvő kávéházban kedd délelőtt. A rendőrség egyelőre nem erősítette meg, hogy terrorakció történt.
Erős robbanás rázta meg kedd délelőtt az ankarai üzleti negyedben fekvő Crodile Cafe épületét. A detonáció kitörte az üvegeket és megrongálta a kávézó falait. A robbanásban egy nő életét vesztette, egy másik ember súlyosan megsérült. A rendőrség egyelőre vizsgálja, hogy mi okozta a robbanást.

Egyes források szerint a kávézóban az öngyilkos merénylő holttestét találták meg. Megint más források szerint valóban öngyilkos merénylőről van szó, de a bomba korábban robbant, ezért nem volt több halálos áldozata a támadásnak. A rendőrség és a belügyminisztérium eddig nem volt hajlandó megerősíteni ezeket a feltételezéseket.

Merényletek

Az elmúlt években több robbantásos merénylet is történt Törökországban, amelyekért Ankara a kurd és iszlám fegyveres csoportokat tartja felelősnek. Legutóbb egy isztambuli McDonald's étteremben robbant bomba egy hónappal ezelőtt, de akkor senki sem sérült, jelentette az AP.